A tűzifa megrendelése

A súlyra vásárolt tűzifánál nem éppen ajándékként, de sajnos a fával esetenként együtt járó víz súlyát is kifizethetjük.

A súlyra vásárolt tűzifánál nem éppen ajándékként, de sajnos a fával esetenként együtt járó víz súlyát is kifizethetjük.

Ezzel szemben a fa térfogata és mennyisége, köbméterre állandó.

Hiába vásárolunk tűzifát, akár egy évvel előre köbméterre, mégha vizes is, friss vágásról is legyen szó, az árát nem befolyásolja. Hiszen a fa térfogata szárazon és nedvességel tele is ugyan az.

Miért ne tenné, ha szabad?

Sok esetben érkezik felkészülten, akár centivel is a vásárló, hiszen a kontroll soha nem tilos, pláne ha mind ez megnyugtató eredménnyel is zárul. Telephelyünkön kiválaszthatja, pontosan lemérheti kiszemelt tűzifáját.

A tűzifa fajtája minden esetben meghatározó lehet a fűtőértékét illetően is.

A keményfák csoportjába tartozik a bükk, cser, akác ,tölgy, gyertyán és a kőris. A puha tűzifák csoportjába soroljuk a nyírt, vadgesztenyét, hársfát, égert és a fenyő fajtákat. Ez utóbbi tűzifának kevésbé ajánlott.

A fa nedvességtartalma a vágás idejétől és a tűzifa fajtájától nagyban függ. A közel egy éves fa nedvességtartalma 15-20 százalékos.

Van-e teljesen száraz tűzifa?

Abszolút száraz tűzifa talán nincs. Száraz fáról azonban, két éves vágottság után beszélhetünk. Amennyiben fedett, száraz helyen történő tárolásban van és hasított állapotban. Ilyenkor mindössze 10 százalékos nedvességgel bír. Azaz tökéletes tüzelővé érett.

Fontos a megfelelő tűzifa kiválasztása és ugyan ilyen fontos a Vevők elégedettsége is!

KAPCSOLÓDÓ HÍREK